Business Internaţional

Business MAGAZIN. Munţii de datorii ai Chinei ies la iveală şi arată întregii lumi eşecurile guvernării de la Beijing. Investitorii îşi pierd încrederea, răbdarea şi optimismul şi se pregătesc să-şi ducă banii departe de gigantul asiatic al cărei economii se clatină tot mai tare

Business MAGAZIN. Munţii de datorii ai Chinei ies la...

Autor: Iulian Tenchiu

07.09.2023, 13:57 2759

Pentru Dhiraj Bajaj, unul dintre miile de investitori ai economiei chineze, răsturnările bruşte de situaţie cu care s-a confruntat recent au fost peste tot ce a văzut în cei 20 de ani de carieră în investiţii, iar el nu este singurul dezamăgit de China.

Pe fondul lipsei de transparenţă şi a incertitudinii tot mai mulţi investitori se gândesc de două ori înainte să mai vină cu banii în China, iar mulţi dintre ei pleacă cu milioanele departe de economia care dă tot mai des semne de slăbiciune, scrie Bloomberg.

Mai întâi, Dalian Wanda Group Co. a indicat investitorilor- inclusiv lui Bajaj - că totul era în regulă. Cele 400 de milioane de dolari pe care le datora vor fi plătite integral. Câteva zile mai târziu, unii dintre aceştia au fost avertizaţi că, de fapt, companiei îi lipseau 200 de milioane de dolari, o bombă care a declanşat o vânzare frenetică a obligaţiunilor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO