Business Internaţional

Business MAGAZIN. Un mic oraş din nordul Emiratelor Arabe Unite vrea să ia faţa Dubaiului şi să devină noul rai al super-bogaţilor: Conducerea promite resorturi de lux, hoteluri de top, un uriaş centru de jocuri de noroc şi depozite de iahturi, toate pe banii miliardarilor care vin cu banii şi primesc viza

Business MAGAZIN. Un mic oraş din nordul Emiratelor...

Autor: Iulian Tenchiu

16.07.2023, 19:47 984

Din vârful Centrului Internaţional Corporativ RAK, magnaţii străini pot vedea cum se transformă oraşul chiar sub ochii lor. Spre nord se întinde o întindere lungă de deşert. Vile de lux împânzesc coasta Golfului Persic la vest. La câţiva kilometri distanţă, Wynn Resorts Ltd., cu sediul în Las Vegas, planifică un proiect despre care spune că se doreşte a fi un resort de jocuri de noroc în valoare de 3,9 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

În centrul acestor transformări, sume şi proiecte se află un teritoriu nordic al Emiratelor Arabe Unite aflat la aproximativ 45 de minute de aeroportul internaţional din Dubai. Cunoscut mai ales pentru vârfurile sale muntoase şi pentru compania de ceramică, emiratul se prezintă acum ca un paradis pentru bogaţii lumii.

Sub conducerea şeicului său educat în Michigan, Ras Al Khaimah - pe scurt RAK - urmăreşte o strategie ambiţioasă de investiţii străine directe care atrage hoteluri de cinci stele, industriaşi şi turişti dornici de aventură din ţări care variază de la Rusia la Republica Cehă. În timp ce un Wynn Resort ar putea stimula dezvoltarea puternic, alte eforturi atrag, de asemenea, milionarii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO