Business Internaţional

Business MAGAZIN. Jim Rattclife, omul din spatele gigantului britanic Ineos, care vrea să cumpere pentru cinci miliarde de dolari Manchester United are o problemă: Conacul, avionul privat, vila din Monaco şi superiahtul său împreună cu întreaga sa avere estimată la 16 miliarde de dolari s-ar putea să nu fie suficiente

Business MAGAZIN. Jim Rattclife, omul din spatele...

Autor: Iulian Tenchiu

18.07.2023, 12:48 1023

Jim Rattclife se poate înscrie cu uşurinţă în clubul super-bogaţilor graţie asseturilor sale printre care se numără un conac la malul mării, o vilă în Monaco, un superiaht şi un avion privat. Cea mai recentă mutare a miliardarului britanic este încercarea de a cumpăra una dintre cele mai importante embleme ale fotbalului britanic – clubul Manchester United. Iniţial, Ratcliffe a plecat la drum cu 5 miliarde de dolari pentru tranzacţie, dar schimbări recente l-ar putea împiedica pe britanic să securizeze dealul chiar şi dacă şi-ar pune pe masă întreaga avere de 16 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Prin intermediul companiei sale de produse chimice Ineos, Ratcliffe a acumulat o avere de 16,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Cu toate acestea, bătălia pentru Manchester United a scos la iveală noul decalaj al bogăţiei în fotbal, pe care nici măcar cel mai bogat om dintr-o economie din G-7 nu ar putea să-l depăşească.

Problema este că miliardarul autohton din nordul Angliei concurează cu un membru al familiei regale dintr-un stat din Golf cu un fond suveran de investiţii de 450 de miliarde de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO