Business MAGAZIN. Jim Rattclife, omul din spatele gigantului britanic Ineos, care vrea să cumpere pentru cinci miliarde de dolari Manchester United are o problemă: Conacul, avionul privat, vila din Monaco şi superiahtul său împreună cu întreaga sa avere estimată la 16 miliarde de dolari s-ar putea să nu fie suficiente

Autor: Iulian Tenchiu 18.07.2023

Jim Rattclife se poate înscrie cu uşurinţă în clubul super-bogaţilor graţie asseturilor sale printre care se numără un conac la malul mării, o vilă în Monaco, un superiaht şi un avion privat. Cea mai recentă mutare a miliardarului britanic este încercarea de a cumpăra una dintre cele mai importante embleme ale fotbalului britanic – clubul Manchester United. Iniţial, Ratcliffe a plecat la drum cu 5 miliarde de dolari pentru tranzacţie, dar schimbări recente l-ar putea împiedica pe britanic să securizeze dealul chiar şi dacă şi-ar pune pe masă întreaga avere de 16 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Prin intermediul companiei sale de produse chimice Ineos, Ratcliffe a acumulat o avere de 16,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Cu toate acestea, bătălia pentru Manchester United a scos la iveală noul decalaj al bogăţiei în fotbal, pe care nici măcar cel mai bogat om dintr-o economie din G-7 nu ar putea să-l depăşească.

Problema este că miliardarul autohton din nordul Angliei concurează cu un membru al familiei regale dintr-un stat din Golf cu un fond suveran de investiţii de 450 de miliarde de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro