Business Internaţional

Business MAGAZIN. Furtuna nu a trecut: Cel mai important organism de supraveghere financiară din lume avertizează că era provocărilor şi şocurilor economice nu s-a terminat. Ratele în creştere şi prăbuşirea sectorului imobiliar sunt printre principalele dezastre care ar putea să-şi facă simţită prezenţa

Business MAGAZIN. Furtuna nu a trecut: Cel mai important...

Autor: Iulian Tenchiu

05.09.2023, 13:15 197

Cel mai puternic organism de supraveghere financiară din lume a avertizat asupra unor „provocări şi şocuri suplimentare” în lunile următoare, în condiţiile în care ratele ridicate ale dobânzilor subminează redresarea economică şi ameninţă sectoare cheie, inclusiv cel imobiliar, scrie Financial Times.

În informarea periodică adresată liderilor G20 înainte de summitul de săptămâna aceasta de la New Delhi, Klaas Knot, preşedintele Consiliului pentru Stabilitate Financiară, cu sediul la Basel, a declarat:

„Redresarea economică mondială îşi pierde din avânt, iar efectele creşterii ratelor dobânzilor în marile economii se fac simţite din ce în ce mai mult. Cu siguranţă că vor apărea şi alte şocuri cu care se va confrunta sistemul financiar global, atât în lunile următoarea cât şi în anii următori”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO