Business Internaţional

Business MAGAZIN. Epicentrul următorului cutremur imobiliar este în Germania: Practicile contabile obscure şi împrumurile agresive acordate de bănci sunt cauza. Cei mai mari pierzători sunt creditorii care au dat bani pe bandă rulantă şi riscă să nu îi mai vadă înapoi

Business MAGAZIN. Epicentrul următorului cutremur...

Autor: Iulian Tenchiu

27.02.2024, 12:50 883

În timp ce temerile legate de proprietăţile imobiliare comerciale din SUA au îngrijorat băncile germane în această lună, mesajul lor a fost clar: nu vă faceţi griji, marea majoritate a expunerii noastre imobiliare este internă. Cu toate acestea, pericolul unei crize nu a trecut, scrie Bloomberg.

În timp ce ţara a evitat până acum corecţiile rapide ale pieţei care au zguduit SUA, experţii susţin că acest lucru reflectă practicile contabile obscure care îi protejează pe creditorii şi investitorii săi de efectele  imediate. Ajustările relativ modeste şi provizioanele benigne ascund faptul că creditorii germani sunt mai expuşi la proprietăţi imobiliare comerciale decât majoritatea colegilor lor europeni şi, potrivit unui studiu, au acordat credite într-o manieră mai agresivă decât vecinii lor.

Rezultatul acestor practici o prăbuşire imobiliară care se întâmplă cu încetinitorul şi care ameninţă să se accelereze pe măsură ce marii proprietari imobiliari, cum ar fi grupul Signa al lui Rene Benko sau Adler Group, sunt forţaţi să vândă, împovărând creditorii mici şi mijlocii.  Unii oficiali de rang înalt de la Banca Centrală Europeană spun că ţara va fi în mod inevitabil un punct de interes special în momentul în care vor examina riscurile privind creditele imobiliare la băncile din întreaga regiune.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO