Business Internaţional

Business MAGAZIN. Donald Trump este mai bogat ca niciodată, după ce compania sa de social media s-a lansat pe bursă şi acţiunile au explodat. Averea sa a ajuns la peste 7 miliarde de dolari, dar le cere bani fanilor pentru a păstra celebrul Trump Tower şi a plăti o cauţiune de sute de milioane de dolari

Business MAGAZIN. Donald Trump este mai bogat ca...

Autor: Iulian Tenchiu

27.03.2024, 14:33 326

„ŢINEŢI-VĂ mâinile departe de TRUMP TOWER”, le spunea duminică Donald Trump, fostul preşedinte american, potenţialilor săi donatori care finanţează eforturile politice ale acestuia.

 Fostul şef de stat se referea, bineînţeles, la una dintre cele mai importante proprietăţi imobiliare ale sale, care riscă să fie confiscată. Prin mesajul său, Donald Trump încerca să-şi mobilizeze susţinătorii pentru a-l ajuta să plătească cauţiunea de 175 milioane de dolari în procesul de fraudă deschis de Letitia James, procurorul general al New York-ului, scrie Bloomberg.

Recent Trump s-a bucurat de mai puţină presiune din partea autorităţilor. Luni, o curte de apel i-a redus cauţiunea cu 68%, de la 454 milioane de dolari, ajungânu-se la 175 de milioane. Marţi, compania sa de social media a debutat pe bursă, unde acţiunile au crescut cu 16%. În urma listării, averea lui Trump se ridică la 7,2 miliarde de dolari, cel puţin pe hârtie.

Cu toate acestea, întrebarea: cât de mulţi bani are de fapt Donald Trump rămâne deschisă, iar dificultăţile financiare ale fostului şef de stat sunt departe de final.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO