Business Internaţional

Business Magazin. Cum au ajuns vedetele să-şi închirieze pe Booking sau Airbnb casele de vacanta pentru turişti

Business Magazin. Cum au ajuns vedetele să-şi...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

11.02.2024, 16:47 255

Cine caută cu atenţie pe unele site-uri folosite de turişti pentru a-şi aranja cazare prin mai toată lumea poate găsi gazde mai aparte, la care, în mod normal, nu şi-ar închipui că ar fi posibil să ajungă. Aceste gazde, scrie Wall Street Journal, sunt diferite vedete care-şi scot temporar la închiriat în scop turistic casele de vacanţă sau alte proprietăţi pe care nu le folosesc o perioadă.

Spaţiile de cazare la vedete acasă sunt disponibile prin intermediul unor platforme ca Booking.com sau Airbnb, iar cei care le folosesc nu au voie să se laude dând detalii din timpul şederii lor şi trebuie să semneze acorduri de confidenţialitate în acest sens înainte de începerea sejurului.

Platformelor specializate în intermedierea spaţiilor de cazare le surâde ideea de a-şi adăuga în portofoliul de gazde vedete, pentru că astfel îşi îmbunătăţesc imaginea şi atrag noi tipuri de clienţi, cum ar fi cei fascinaţi de viaţa celor bogaţi şi celebri. Celebrităţile participante sunt, pe de o parte, recompensate pentru acest lucru, chiar dacă platformele refuză să dezvăluie sume, şi, în plus, pot folosi această colaborare pentru a-şi promova brandul. De exemplu, actriţa Gwyneth Paltrow lasă în baia locuinţei oferite spre închiriere turiştilor în Montecito, California, produse de la compania sa, Goop, iar Martha Stewart îşi întâmpină oaspeţii, care, în timpul şederii lor la proprietatea sa de închiriat, pot beneficia de brunch cu ea şi o lecţie de confecţionat decoraţiuni. La rândul lor, Ashton Kutcher şi Mila Kunis şi-au pus pe Airbnb casa de pe plajă din Santa Barbara şi întâmpină ei înşişi oaspeţii, în timp ce producătorul muzical american DJ Khaled şi-a scos la închiriat tot pe aceeaşi platformă camera în care îşi ţine colecţia de pantofi sport. Pe lângă ocazia de a-i admira colecţia impresionantă şi a dormi alături de ea, oaspeţii au parte şi de o plimbare gratuită în maşină cu şofer la cumpărat, bineînţeles, de pantofi sport.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO