Business Internaţional

Business MAGAZIN. Combustibilul de care depinde o lume întreagă se scumpeşte în mod neaşteptat. Analiştii avertizează: Guvernele trebuie să înceapă refacerea stocurilor de acum, orice întârziere e periculoasă

Business MAGAZIN. Combustibilul de care depinde o lume...

Autor: Iulian Tenchiu

21.08.2023, 14:59 481

În orice alt moment al istoriei, starea actuală a pieţei globale a motorinei ar fi provocat panică în unele ţări. Singura veste bună este că în urma cu un an piaţa arăta mult mai rău, şi cu toate acestea haosul complet n-a reuşit să se instaleze.

Peste tot în lume, preţurile combustibilului au început să accelereze la un nivel foarte mare în raport cu ţiţeiul din care este fabricat, ceea ce indică o penurie care ar trebui să alarmeze guvernele obsedate de inflaţie de pretutindeni. Iar în doar câteva luni, emisfera nordică va intra în iarnă, ceea ce va creşte cererea de încălzire, scrie Bloomberg.

„Ar trebui să acumulăm stocuri de acum, ca măsură de prevenţie, chiar dacă  în mod obişnuit consolidăm depozitele din septembrie”, a declarat Eugene Lindell, şeful departamentului de produse rafinate al consultantului industrial FGE.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO