Business Internaţional

Bursele europene au deschis vineri în urcare

Autor: Vlad Popescu

16.09.2011, 10:38 149

Bursele europene au deschis vienri în urcare, datorită măsurilor coordonate anunţate de marile bănci centrale pentru creşterea lichidităţii din zona euro şi aşteptărilor ridicate ale investitorilor de la întâlnirea dintre secretarul general al Trezoreriei SUA şi miniştrii europeni ai finanţelor.

Indicele european de referinţă FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,9% până la ora 7:06 GMT, transmite Reuters.

FTSEurofirst 300 a crescut cu 7,3% de marţi, când a atins minimul ultimilor doi ani, creşterile fiind marcate de un rulaj solid.

Indicele blue chip al zonei euro Euro Stoxx 50 a avansat în debutul sesiunii de vineri cu 1,4%.

Băncile au înregistrat creşteri importante. Acţiunile Societe Generale au deschis în creştere cu 4,2%, iar Deutsche Bank a câştigat 4,5%.

Banca Centrală Europeană a anunţat joi măsuri coordonate cu celelalte mari bănci centrale pentru înlesnirea finanţării în dolari a băncilor din zona euro.

Vineri, secretarul general al Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, participă la reuniunea miniştrilor europeni ai Finanţelor în Polonia, unde ar putea discuta despre modalităţi de consolidare a Fondului European pentru Stabilitate Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO