Business Internaţional

Bursele europene au deschis joi în scădere, din cauza temerilor privind economia mondială

Bursele europene au deschis joi în scădere, din cauza temerilor privind economia mondială

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

29.03.2012, 10:53 77

Bursele europene au deschis joi în scădere, urmând trendul stabilit peste noapte de pieţele de pe Wall Street şi din Asia, din cauza temerilor privind încetinirea creşterii economice globale, reaprinse de datele oficiale din industrie publicate miercuri în SUA, scrie Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,2% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

"Revenirea din primul trimestru a fost una tehnică, pe fondul dispariţiei riscurilor sistemice, însă acum creşterea este greu de justificat dacă iei în calcul aspectele fundamentale. Există posibilitatea unei dezamăgiri generale, deoarece investitorii au fost până acum foarte optimişti", comentează Christian Parisot, analist şef la Aurel BGC în Paris.

Acţiunile bancare sunt în retragere, Barclays înregistrând o depreciere de 0,8%, iar UniCredit de 0,9%.

Bursa de la New York a închis miercuri în scădere, încrederea investitorilor fiind afectată de datele oficiale privind comenzile noi de bunuri de folosinţă îndelungată din SUA, care au fost sub estimările analiştilor.

Totodată, un indicator al încrederii din mediul de afaceri american a avut rezultate sub aşteptări în martie, ridicând semne de întrebare privind perspectivele de creştere ale celei mai mari economii a lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO