Business Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere, pe fondul temerilor privind creşterea economică

Bursele europene au deschis marţi în scădere, din cauza temerilor privind perspectivele economiei

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

06.03.2012, 10:47 120

Bursele europene au deschis marţi în scădere, din cauza temerilor privind perspectivele de creştere economică din Europa şi China, care au determinat unii investitori să-şi reducă expunerea pe active riscante, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,4% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

Acţiunile din sectorul auto sunt în scădere cu 1,4%, înregistrând cele mai mari pierderi, trase în jos de deprecierea cu 5,7% a acţiunilor PSA Peugeot Citroen, după ce grupul francez a anunţat termenii unei majorări de capital.

În Asia, indicele MSCI al burselor din afara Japoniei a coborât marţi cu 1,4%, tras în jos de piaţa chineză şi de sectorul minier, după ce China a înaintat pentru 2012 cea mai conservatoare prognoză de creştere economică din ultimii opt ani, de 7,5%.

Prognoza economică a Chinei şi semnele că zona euro ar putea intra într-o nouă rundă de recesiune au temperat optimismul recent al investitorilor, alimentat de injecţiile uriaşe de lichiditate efectuate de Banca Centrală Europeană în decembrie şi februarie.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis marţi în scădere cu 0,8%.

Bursa de la New York a închis luni în scădere, afectată de acţiunile din sectorul materiilor prime, după deprecierea preţurilor metalelor din cauza prognozei conservatoare de creştere economică prezentată de China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO