Business Internaţional

Bursele americane şi asiatice, încurajate de fuziunea din sectorul IT&C

Bursele americane şi asiatice, încurajate de fuziunea din sectorul IT&C
16.08.2011, 09:21 377

Wall Street-ul a încheiat prima zi a săptămânii în creştere, aceasta fiind a treia zi consecutivă pe plus, pe fondul achiziţiei Motorola Mobility de către Google care a readus optimismul după săptămâni de scădere.

Achiziţiile sunt adeseori văzute drept semn al revenirii economice, de vreme ce companiile sunt dispuse să cheltuiască banii strânşi.

Motorola Mobility Holdings a urcat în şedinţa de luni cu 55,8% la 38,13 dolari/acţiune, după ce Google a oferit 12,5 miliarde de dolari pentru cumpărarea companiei. Titlurile Google au încheiat ziua în scădere cu 1,2% la 557,23 dolari.

Indicele bursier Sow Jones Industrial a avansat cu 1,90%, în timp ce S&P 500 a înregistrat un plus de 2,18%. Nasdaq Composite a avansat cu 1,88%.

Evoluţia pozitivă a continuat şi pe bursele asiatice, indicele regional MSCI Asia Pacific urcând cu 0,5%.

Pentru fiecare trei acţiuni care au înregistrat declinuri, alte cinci au avansat.

Indicele Nikkei 225 a avansat doar cu 0,18% - deşi la mijlocul zilei avea o creştere de 3%, în timp ce indicele Kospi, care arată evoluţia bursei din Coreea de Sud, a avansat cu 4,4%. Indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng, a urcat cu 0,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO