Business Internaţional

Bursa din Japonia a recuperat 6%, pieţele europene au deschis în creştere, iar BVB creşte cu 1,6%

Bursa din Japonia a recuperat 6%, pieţele europene au deschis în creştere, iar BVB creşte cu 1,6%

Autor: Andrei Chirileasa

16.03.2011, 10:53 22

Acţiunile japoneze şi-au revenit miercuri, dupădouă zile de scăderi puternice, care au şters circa 16% dinvaloarea indicelui Nikkei.

Acesta a închis şedinţa cu o creştere de 5,7% reveniriînregistrându-se pe toate sectoarele. Investitorii privesc încontinuare cu îngrijorare situaţia creată de scurgerileradioactive determinate de exploziile de la centralanucelară Fukushima, după cutremurul de vineri.Banca Japoniei a dat însă o gură de oxigenpieţelor pompând lichidităţi de sute de miliarde de dolari îneconomie.

Revenirea pieţei japoneze a mai liniştit şipieţele europene, care au deschis în uşoară creştere.Indicele german DAX, care fusese cel mai lovitieri, cu o scădere de 3,2% (după ce pe parcursul zilei de marţipierduse şi 5%), a debutat cu un avans de 0,7%. Uşor pe plus audeschis şi pieţele de la Paris şi Londra.

Bursa de la Bucureşti a înregistrat de asemeneao revenire în deschidere, indicele BET câştigând1,6%, după o scădere de 2,8% în şedinţa de ieri, în timp ceindicele SIF-urilor, BET-FI, avea un avans de peste 2,1% la ora10:45, după o corecţie de peste 3% marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO