Business Internaţional

Bursa de la New York a închis în creştere

Bursa de la New York a închis în creştere

Foto: AFP

Autor: Mediafax

02.03.2012, 09:49 149

Wall Street a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi, revenind la niveluri înregistrate în 2008, susţinută de avansul cotaţiilor bancare şi date solide privind piaţa muncii din SUA, în timp ce majorarea preţului petrolului a limitat avansul, transmite Reuters.

Acţiunile băncilor s-au numărat printre cotaţiile cu cea mai bună performanţă, ca urmare a optimismului că lichidităţile introduse de Banca Centrală Europeană în sistemul financiar, prin al doilea program de împrumuturi pentru bănci, vor calma criza din zona euro. Indicele S&P pentru sectorul financiar a avansat cu 1,2%. Acţiunile JPMorgan Chase au avut cea mai mare creştere din sectorul bancar, de 2,9%.

"Acţiunea BCE va avea impact pozitiv imediat asupra sectorului bancar şi pieţelor de credit din Europa, iar în timp asupra economiei europene. Sunt pe drumul cel bun, ceea ce înseamnă că riscurile asociate cu Europa încep să scadă", a declarat Hugh Johnson, director pentru investiţii la Hugh Johnson Advisors din New York.

Avansul ţiţeiului Brent, care a urcat peste 128 de dolari pe baril în contractele futures, a realimentat temerile privind efectele preţului la petrol asupra populaţiei şi companiilor.

Numărul cererilor pentru şomaj în SUA au scăzut cu 2.000 în ultima săptămână, la 351.000, evoluţia fiind considerată un nou semn al revenirii pieţei muncii. Efectul pozitiv a fost parţial anulat de un anunţ privind încetinirea ritmului de creştere a sectotrului industriei prelucrătoare din SUA în luna februarie.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,22%, Standard & Poor's 500 cu 0,62%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,74%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO