Business Internaţional

Bursa americană întâmpină Crăciunul mai devreme. Principalii indici se apropie de o creştere de 3%

Bursa americană întâmpină Crăciunul mai devreme. Principalii indici se apropie de o creştere de 3%

Autor: Adrian Voicu

20.12.2011, 18:53 418

Bursa de la New York a deschis şedinţa de marţi în creştere puternică, după pierderile înregistrat în urmă cu o zi, investitorii fiind încurajaţi de datele privind creşterea numărului de autorizaţii de construire la un nou nivel record şi optimismul mediului de afaceri german.

Astfel, dacă indicele Dow Jones Industrial a urcat cu 2,26%, indicele S&P 500 a avut un plus de 2,41%, în timp ce Nasdaq Composite a avansat cu 2,59%.

Numărul autorizaţiilor de construire a crescut în SUA cu 9,3% în noiembrie la 685.000, acesta fiind cel mai ridicat ritm de creştere din aprilie 2010 până în prezent.

De asemenea, investitorii au primit veşti bune şi din Europa, institutul german Ifo anunţând o îmbunătăţire a încrederii mediului de afaceri german în decembrie, peste estimările analiştilor.

Şi Spania a venit cu veşti bune. Dobânzile pe termen scurt au scăzut puternic, de aproape trei ori, la o licitaţie de obligaţiuni derulată marţi, analiştii considerând că băncile profită de lichiditatea "ieftină" oferită de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru a cumpăra titluri care aduc randamente relativ ridicate.

Spania s-a împrumutat marţi cu 3,7 miliarde euro prin obligaţiuni cu maturitatea la trei luni, la o dobândă de 1,735%, faţă de randamentul de 5,11% plătit la ultima licitaţie similară, din luna noiembrie, transmite Reuters.

Totodată, Trezoreria de la Madrid a împrumutat 1,92 miliarde euro pe şase luni la 2,435%, faţă de 5,227% în noiembrie.

Licitaţia pe trei luni a fost suprasubscrisă de 2,9 ori, iar cea pe şase luni de 4,1 ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO