Business Internaţional

Bursa americană a scăzut modest, pe o piaţă cu investitori sceptici

 Bursa americană a scăzut modest, pe o piaţă cu investitori sceptici

Autor: Radu Racu

02.12.2011, 09:37 143

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis şedinţa de tranzacţionare de joi cu scăderi modeste, după avansul puternic din ziua precedentă, iar atenţia se mută acum spre datele de pe piaţa muncii care vor fi prezentate vineri, unde se aşteaptă o creştere care ar putea readuce bursa pe plus, scrie Reuters.

Analiştii estimează că economia americană a câştigat 120.000 de locuri de muncă în luna noiembrie, o cifră care nu este suficientă însă să împingă în jos rata şomajului, motiv pentru care unii investitori ar putea fi sceptici la intrarea în piaţă.
O mare parte din atenţia investitorilor este concentrată şi pe piaţa europeană a obligaţiunilor, unde randamentele au scăzut uşor ieri, însă în lipsa unei soluţii concrete la criză, îngrijorările rămân la un nivel ridicat.
Indicele Standard&Poor's 500 şi indicele Dow Jones au scăzut cu 0,2% în şedinţa de tranzacţionare de joi, în timp ce piaţa Nasdaq a reuşit să se menţină pe plus, cu un avans de 0,22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO