Business Internaţional

Bulgaria va deschide 19 servicii consulare pentru acordarea vizelor în Rusia

Daniel Mitov, ministrul bulgar de externe. AFP/Mediafax Foto

Daniel Mitov, ministrul bulgar de externe. AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

06.04.2015, 00:00 625

Bulgaria va lua măsuri pantru a facilita accesul turiştilor ruşi pe teritoriul ei, printre acestea numărându-se deschiderea a 19 servicii consulare pentru acordarea vizelor în Rusia, scrie agenţia Novinite. Acest pas va permite „tuturor turiştilor ruşi care vor să vină în Bulgaria să vină”, a afirmat ministrul bulgar de externe Daniel Mitov.

Comentariile sale vin în condiţiile în care mulţi jucători din industria turismului s-au arătat îngrijoraţi că fluxul de turişti ruşi s-ar putea reduce în această vară din cauza sancţiunilor impuse Rusiei de ţările occidentale din cauza crizei din Ucraina.

Ministerul turismului încearcă, de asemenea, să atragă turişti din Belarus şi Turcia. Oficiali guvernamentali au catalogat ca „dezinformare în masă” avertismentele privind un declin masiv al numărului de turişti în Bulgaria. Peste 300.000 de cetăţeni ruşi au proprietăţi în Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO