Business Internaţional

Budapesta se transformă: Emiratele Arabe Unite au semnat un deal de 5,5 miliarde de dolari cu guvernul maghiar pentru a moderniza un cartier din Budapesta. În plan sunt cuprinse proiecte de grandoarea zgârie-norilor din Dubai,

Budapesta se transformă: Emiratele Arabe Unite au semnat...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2024, 17:20 27182

Ungaria şi Emiratele Arabe Unite au semnat miercuri un acord în valoare de 5 miliarde de euro prin care o zonă parţial dezafectată din Budapesta va fi readusă la viaţă, cartierul fiind reabilitat în stilul emblematic al clădirilor din Dubai, scrie Bloomberg.

Eagle Hills Properties LLC va colabora cu guvernul de la Budapesta pentru a reconstrui o gară, a declarat ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto, după ce a semnat acordul cu ministrul comerţului exterior din Emiratele Arabe Unite, Thani Al Zeyoudi.

Guvernul maghiar plănuia să cheltuiască aproximativ 1 miliard de euro pentru a îmbunătăţi infrastructura din zonă, a declarat la sfârşitul anului trecut, Janos Lazar, ministrul responsabil de construcţii şi transport.

Autorităţile municipale au critical proiectul spunând că este nepotrivit zonei istorice din Budapesta, care nu include zgârie norii pentru care Dubaiul este faimos.

Eagle Hills, cu sediul în Abu Dhabi, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Golf, cu proiecte în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Compania mai este prezentă şi în alte ţări din regiune precum Albania şi Serbia.

Eagle Hills este condusă de Mohamed Alabbar, fondatorul Emaar Properties, firmă care a construit cea mai înaltă cladire din lume Burj Khalifa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO