Business Internaţional

Brexit duce la reduceri de personal: Producătorul auto Jaguar Land Rover va concedia 1.000 de persoane

sursa foto: The Guardian

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2018, 17:11 491

Producătorul Jaguar Land Rover va concedia 1.000 de persoane de la fabrica din West Midlands, Marea Britanie. Concedierile sunt necesare din cauza unor scăderi la nivelul vânzărilor ce se datorează nesiguranţei produse de Brexit şi de dezbaterile cu privire la viitorul motoarelor diesel, potrivit The Guardian.

Cel mai mare producător auto din Marea Britanie va renunţa la 1.000 de muncitori temporari de la centrala Solihull, care asamblează modelele Range Rover şi SUV-ul Land Rover Discovery. Momentan, fabrica are 10.000 de angajaţi şi 2.000 de muncitori contractaţi.

Compania, care are peste 40.000 de angajaţi în Marea Britanie, va muta o parte din staff de la fabrica din Castle Bromwich pentru a acoperi locurile lipsă de la fabrica din Solihull.

Reducerile de personal au fost determinate de o scădere cu 26% a vânzărilor companiei în Marea Britanie, în primele trei luni din 2018. Vânzările în Germania, cea mai mare piaţă de desfacere din Europa, au scăzut cu 32% în aceeaşi perioadă.

Vânzările companiei Jaguar Land Rover au atins un nivel record în 2017, cu peste 620.000 de maşini vândute la nivel mondial, în creştere cu 6,5% faţă de 2016. Dar în timp ce vânzările la nivel internaţional au explodat, cele din Marea Britanie au scăzut cu 15,8% din cauza unei probleme de încredere din partea clienţilor.

Printre factorii invocaţi de companie pentru a explica scăderea vânzărilor se numără nesiguranţa provocată de politicile guvernului cu privire la motoarele diesel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO