Business Internaţional

Brazilia aplică o amendă record de 500 mil. euro companiilor Shell şi BASF, pentru poluare

22.08.2010, 16:24 38

Royal Dutch Shell şi BASF au fost amendate de un tribunal dinBrazilia cu 1,1 miliarde reali, echivalentul a 490 milioane euro,pentru poluarea solului şi apelor, care ar fi cauzat probleme desănătate locuitorilor, transmite agenţia Reuters, citată deMediafax.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, amenda a fost decisă de untribunal din oraşul Paulinia, aflat la 120 de kilometri nord de SaoPaolo. Cele două companii contestă acuzaţiile şi sancţiunea şi vorface recurs.

"Ne aşteptăm ca justiţia braziliană să stabilească, la un nivel maiînalt, că nu am fost reponsabili pentru presupusele consecinţelegate de unele îmbolnăviri şi pentru celelalte acuzaţii", adeclarat duminică un purtător de cuvânt al Shell.

BASF intenţionează de asemenea să conteste decizia la o curte deapel şi susţine că grupul Shell este responsabil pentru problemelecare au apărut, a afirmat un reprezentant al gigantului german.Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO