Business Internaţional

Bitcoin trece de pragul de 16.000 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2018 şi reaprinde discuţiile despre blockchain versus bitcoin

Bitcoin trece de pragul de 16.000 de dolari pentru prima...

Autor: Alex Ciutacu

12.11.2020, 16:41 1144

Preţul monedei digitale Bitcoin a trecut de pragul de 16.000 de dolari joi, pentru prima dată din ianuarie 2018 până în prezent, iar evoluţia reaprinde dezbaterile de tip blockchain versus bitcoin.

Datele platformei CoinDesk arată că preţul criptomonedei a ajuns la 16.019 dolari.

Ultima dată când Bitcoin a atins acest prag a fost în data de 8 ianuarie 2018, când cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piaţă scădea, după ce a atins pentru timp scurt un vârf de peste 19.000 de dolari.

Creşterea pare să fi venit pe fondul exuberanţei generate de anunţurile unor companii mari, precum PayPal, care a anunţat că va permite utilizatorilor să tranzacţioneze Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash şi Litecoin. Până în 2021, fintech-ul îşi propune să le permită utilizatorilor să plătească cu monede digitale în toată reţeaua sa de retaileri, care cuprinde 26 de milioane de puncte.

În acelaşti timp, fintech-ul american Square a anunţat luna trecută că a cumpărat Bitcoin în valoare de 50 de milioane de dolari.

În grupurile de investitori au reînceput dezbaterile despre Bitcoin, ce îi susţine valoarea şi de ce pariul companiilor mari ar fi de fapt pe tehnologia blockchain şi aplicaţiile sale, nu pe monedă în sine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO