Business Internaţional

Bilanţul inundaţiilor din Brazilia a urcat la 56 de morţi. Zeci de persoane sunt date dispărute

Bilanţul inundaţiilor din Brazilia a urcat la 56 de...

Autor: Tiberiu Sabo

04.05.2024, 17:17 27

Bilanţul victimelor inundaţiilor în urma ploilor abundente din unlimele zile din statul Rio Grande do Sul, din sudul Braziliei, a crescut la 56 de morţi, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, în timp ce zeci de persoane sunt date dispărute.

Autoritatea de apărare civilă din Rio Grande do Sul a declarat că 56 de persoane au murit, 67 sunt date dispărute şi aproape 25.000 au fost strămutate, în condiţiile în care furtunile şi precipitaţiile abundente din ultimele zile au afectat mai mult de jumătate din cele 497 de oraşe din acest stat, care se învecinează cu Uruguay şi Argentina.

Inundaţiile au distrus drumuri şi poduri în mai multe regiuni ale statului. S-au înregistrat alunecări de teren şi prăbuşirea parţială a unui baraj la o centrală hidroelectrică. Un al doilea baraj din oraşul Bento Goncalves riscă, de asemenea, să se prăbuşească, au declarat autorităţile, relatează Reuters.

În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, râul Guaiba a ieşit din matcă, inundând străzile. Aeroportul internaţional din Porto Alegre a suspendat toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.

Guvernatorul statului, Eduardo Leite, a declarat vineri seară că bilanţul morţilor ar putea creşte în continuare.

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia, alte ploi ar putea lovi sâmbătă regiunile nordice ale statului, iar autorităţile au îndemnat persoanele care locuiesc în zonele de risc să caute adăpost în altă parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO