Business Internaţional

Bilanţul final al avalanşei din Italia este de 29 de morţi şi 11 supravieţuitori

Bilanţul final al avalanşei din Italia este de 29 de...

Autor: Mircea Olteanu

26.01.2017, 10:00 73

Două persoane au reuşit să scape în urma avalanşei şi au alertat autorităţile asupra situaţiei, însă autorităţile din Pescara au ignorat iniţial cererile de ajutor, considerând că este vorba de o glumă.

Operaţiunile de salvare au fost iniţiate o oră sau două mai târziu, şi a durat aproximativ opt ore până când primele echipaje au ajuns la hotelul afectat de zăpadă, drumurile de acces fiind blocate de zăpadă. Echipajele de salvare au scos în viaţă nouă persoane, inclusiv toţi cei patru copii.

Premierul italian Paolo Gentiloni a admis că au existat întârzieri şi "disfuncţionalităţi" în faza iniţială a operaţiunilor de salvare, autorităţile locale ignorând primele alerte privind avalanşa. Gentiloni a mai declarat că procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Procurorii au anunţat că autopsiile efectuate până acum au relevat faptul că cele mai multe victime au decedat în urma traumelor fizice cauzate de prăbuşirea hotelului afectat de avalanşă, însă unele victime prezentau semne de hipotermie şi asfixiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO