Business Internaţional

Bhutan reduce taxa aplicată vizitatorilor pentru a stimula turismul

Bhutan reduce taxa aplicată vizitatorilor pentru a...

Autor: Petru Mazilu

26.08.2023, 12:22 39

Regatul Bhutan din Himalaya va reduce la jumătate taxa zilnică de 200 de dolari pe care o percepe turiştilor. Măsura are scopul de a stimula sectorul turistic afectat în timpul pandemiei COVID-19.

„Taxa de dezvoltare durabilă” în valoare de 200 de dolari pentru fiecare vizitator, pe zi, a fost impusă în septembrie, anul trecut, la finalul restricţiilor COVID. Anterior, taxa avea valoarea de 65 de dolari, iar autorităţile au justificat majorarea prin măsurile de protejare a mediului.

Înjumătăţirea taxei se va face deoarece încasările din turism nu s-au revigorat în ultimul an. Noua taxă de 100 de dolari pe noapte se va aplica din septembrie cel puţin patru ani, a anunţat guvernul. Astfel, autorităţile speră să majoreze contribuţia turismului la bugetul naţional de la 5% la 20%.

De-a lungul anilor Bhutan a fost un regat izolat. Ţara s-a deschis turiştilor în 1974, când a primit 300 de vizitatori. În 2019, numărul turiştilor a ajuns la 315.600. Localnicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte turismul în masă şi, pe lângă taxa impusă turiştilor, există mai multe interdicţii privind accesul în zonele considerate sfinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO