Business Internaţional

Beze, AIPC: Investitorii care subscriu până în 10.000 de lei la Romgaz să primească 100% din ce au subscris

Dumitru Beze

Dumitru Beze

Autor: Andrei Chirileasa

16.09.2013, 00:05 13
Statul ar trebui să aloce un pachet mai mare de acţiuni pentru micii investitori în cadrul ofertei publice iniţiale de vânzare de acţiuni de la Romgaz, iar  subscrierile de până la 10.000 de lei ar trebui onorate în întregime, consideră Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC).
 
„Având în vedere faptul că oferta de vânzare a acţiunilor Romgaz Mediaş va trezi interesul tuturor categoriilor de inves­tito­ri, considerăm că Mi­nisterul Economiei ar trebui să aibă în vedere sprijinirea investiţilor făcute de către persoanele fizice române - investitori de retail. Nivelul ridicat al subscrierilor înre­gistrate pe tranşa de retail (a investitorilor mici) în oferta Nuclearelectrica arată că discountul acordat micilor investitori este o metodă eficientă de atragere a acestora pe bursă şi sperăm că statul va continua să motiveze astfel investitorii de retail români în ofertele viitoare“, spune Beze.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO