Business Internaţional

Bayer se asteapta la o crestere mai mare a profitului

20.06.2007, 18:07 15

Bayer, cea mai mare companie farmaceutica din Germania, a majorat estimarile cu privire la profitul din urmatorii trei ani, dupa ce s-au adoptat noi strategii de reducere a costurilor dupa achizitia Schering, compania de cercetare farmaceutica si biotehnologie, titreaza Bloomberg.
Compania si-a majorat rata profitului estimata la 22% pentru 2009.
Potrivit declaratiilor reprezentantilor Bayer, achizitia Schering va permite reducerea costurilor cu pana la 100 de milioane de euro mai mult decat se estimase initial.
Bayer a achizitionat Schering pentru suma de 17 miliarde de euro, pentru a obtine venituri mai mari datorita vanzarilor importante a produselor acesteia.
"Schimbarea de strategie a companiei de la medicamente care se comercializeaza numai pe baza de reteta catre cele libere va continua", au declarat reprezentantii companiei.
"Schering contribuie semnificativ la cresterea Bayer", a declarat Carsten Kunold, analist in cadrul Merk Finck&Co, cu sediul la Munchen.
"Se estimeaza ca achizitia Schering va duce la reducerea costurilor cu pana la 800 milioane de euro, in crestere de la 700 milioane de euro pentru 2009", a declarat Werner Wenning, CEO al Bayer.
In 2007 si in 2008 Bayer va investi cu 15% mai putin din vanzarile companiei in cercetare si dezvoltare in comparatie cu anul precedent, cand acestea au ajuns la nivelul de 17%.
"Cu acest nou target ne indreptam catre noi recorduri inregistrate de profitul realizat de Bayer", a adaugat Wenning.
Rata profitului diviziei produselor farmaceutice de ingrijire a sanatatii, potrivit castigurilor inaintea amortizarii, impozitarii si deprecierii va creste la 25% in acest an si la 28% in 2009, cu un punct procentual peste estimarile anterioare.
Actiunile companiei s-au apreciat ieri cu 19 centi, sau 0,3%, la 56,24 euro, dupa ce in sedinta precedenta inregistrase o crestere de 2%.
Bayer se asteapta la cresteri ale vanzarilor din partea medicamentelor Nexavar, utilizat in tratamentul pentru cancer, si Rivaroxaban, folosit impotriva coagularii sangelui. Vanzarile estimate pentru acest an de Rivaroxaban la 2 mld. euro, in timp ce Nexavar va ajunge la putin peste 1 mld. euro.
In viitor Bayer se va concentra pe medicamente utilizate in tratamentul cancerului si bolilor de inima. Compania a abandonat dezvoltarea a peste 20 de noi medicamente experimentale in ultimele luni, inclusiv tratamentul pentru cancer PTK/ZK, Luekine, utilizat in tratarea bolii Crohn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO