Business Internaţional

Bayer ar putea prelua Monsanto pentru 66 de miliarde de dolari

Bayer ar putea prelua Monsanto pentru 66 de miliarde de...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 12:47 191

Potrivit presei germane, Bayer şi-a crescut oferta la 129 de dolari pe acţiune, în timp ce agenţia de presă Reuters susţine că înţelegerea va fi anunţată miercuri.

Tranzacţia ar crea cea mai mare companie de seminţe şi pesticide din lume, lider de piaţă în America, Europa şi Asia, potrivit BBC.

Bayer produce seminţe şi chimicale pentru combaterea buruienilor şi a insectelor, dar este recunoscută şi pentru medicamente precum antiacidul Alka-Seltzer.

Monsanto este furnizor de seminţe modificate genetic de porumb, boabe de soia, bumbac, grâu şi trestie de zahăr, care au atras numeroase critici din partea activiştilor de mediu.

Pe 5 septembrie, Bayer a oferit 127,50 de dolari per acţiune. Monsanto a respins oferta, dar a susţinut că este implicată în „negocieri constructive” cu firma germană.

Ultima ofertă de 66 de miliarde de dolari, care ar fi cea mai mare achiziţie cash înregistrată, vine pe fondul mai multor fuziuni în sectorul agricol. Rivali precum Dow Chemical, DuPont şi Syngenta au anunţat recent asocieri, deşi unele încă trebuie să fie clarificate de organismele de supraveghere.

Mai mulţi fermieri nu susţin aceste fuziuni, care ar putea duce la mai puţine opţiuni şi preţuri mai mari, mai scrie site-ul citat.

Preluare Monsanto de către Bayer ar atrage o cercetare atentă a organismelor anti-trust, din cauza mărimii companiei şi a controlului pe care l-ar avea asupra unor pieţe, cum este cea a seminţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO