Business Internaţional

Barclays anunţă un plan ambiţios de restructurări: Divizarea companiei şi oferirea a 10 miliarde de lire sternlire către investitori în următorii ani

Barclays anunţă un plan ambiţios de restructurări:...

Autor: Valeriu Dănilă

20.02.2024, 17:50 113

Barclays a raportat o pierdere netă de 111 milioane de lire sternlire în trimestrul al patrulea, compania britanică anunţând un plan masiv de restructurare, scrie CNBC.

Pentru întregul an Barclays a avut un profit de 4,27 de miliarde de lire, în scădere faţă de 5,023 miliarde în 2022.

Banca britanică a detaliat cu privire la programul de restructurare, explicând că implică o reducere masivă a costurilor şi o reorganizare a diviziilor de business, precum şi oferirea a 10 miliarde de lire către investitori în perioada 2024-2026 prin dividende şi răscumpărări de acţiuni.

Astfel, Barclays va fi împărţită în cinci divzii, marcând o separe între serviciile comerciale şi cele de investment banking: Barclays U.K., Barclays U.K. Corporate Bank, Barclays Private Bank and Wealth Management, Barclays Investment Bank şi Barclays U.S. Consumer Bank.

„Segmentarea va oferi o perspectivă mai bună asupra performanţei fiecărei divizii, dar şi mai multă responsabilitate managerială”, a transmis banca în comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO