Business Internaţional

Barack Obama susţine că diversitatea este una dintre cele mai mari forţe ale Statelor Unite

Barack Obama susţine că diversitatea este una dintre...

Autor: Mediafax

11.09.2016, 20:22 50

Obama a spus că poporul american se trage din toate colţurile lumii, din toate religiile şi din toate mediile.

Preşedintele a subliniat că grupările extremiste cum ar fi Stat Islamic şi Al-Qaida ştiu că nu vor putea învinge niciodată Statele Unite şi prin urmare se concentrează pe încercarea de a insulfla frica.

"Ştim că diversitatea noastră, caracterul multifaţetat al patrimoniului nostru nu este o slăbiciune, este şi va fi mereu una dintre cele mai mari forţe ale noastre" , a spus Obama.

"Aceasta este America care a fost atacată în dimineaţa acelei zile de septembrie. Aceasta este America căreia trebuie să îi rămânem credindioşi".

El a mai spus că teroriştii încearcă deseori să atace la o scară mai mică, dar încă periculoasă, evocând atentatele din Boston, San Bernardino şi Orlando.

În definitiv, a declarat Obama, memorialul solid dedicat celor care şi-au pierdut vieţile în acea zi este să ne asigurăm că rămânem sinceri faţă de noi înşine, că rămânem fideli faţă de ceea ce este mai bun în noi, că nu îi lăsăm pe alţii să ne separe.

Obama a ţinut un moment de reculegere la Casa Albă care a coincis cu momentul în care primul avion a lovit Turnurile Gemene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO