Business Internaţional

Barack Obama: Înţeleg, într-o oarecare măsură, mişcarea anti-Wall Street

Barack Obama: Înţeleg, într-o oarecare măsură, manifestaţiile anti-Wall Street

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

17.10.2011, 21:04 497

Preşedintele SUA, Barack Obama, manifestă "înţelegere" pentru nemulţumirile protestatarilor anti-Wall Street, afirmă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei americane, considerând că manifestaţiile sunt o reacţie la măsuri susţinute de republicani, informează AFP.

"Noi am exprimat şi preşedintele a exprimat o oarecare înţelegere faţă de nemulţumirile acestor manifestanţi", a declarat Jay Carney la bordul Air Force One, care îl transporta pe Obama de la Washington la Asheville (Carolina de Nord), unde liderul de la Casa Albă va începe un turneu de trei zile cu autocarul.

"Este vorba de două lucruri: de nemulţumirea clasei mijlocii faţă de starea economiei şi de ideea conform căreia Wall Street a beneficiat de un tratament privilegiat faţă de restul Americii, existând ajutoare pentru a se evita prăbuşirea sectorului financiar", a spus Carney.

Purtătorul de cuvânt a apreciat că există "o anumită stare de furie faţă de tentativele unora de a abroga unele măsuri de protejare a cetăţenilor pentru care preşedintele s-a luptat atât de mult".

"Nu am insinuat că acesta ar fi fost obiectivul americanilor, inclusiv al candidaţilor la preşedinţie, pentru că ei înşişi au spus acest lucru", a adăugat Carney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO