Business Internaţional

Bancile incearca sa recupereze ce mai pot de la Iukos

20.06.2005, 17:41 11

Citigroup, Deutsche Bank si alte 11 institutii financiare au cåstigat o actiune in instanta, in valoare de 482 de milioane de dolari (398 de milioane de euro), initiata impotriva OAO Yukos Oil cu privire la incapacitatea acestei companii de a rambursa un imprumut contractat in anul 2003, relateaza Bloomberg News.

Inalta Curte din Londra a respins o cerere depusa de Iukos care solicita acordarea unei amånari cu 28 de zile pentru pregatirea apararii.

Bancile creditoare spun ca firma cu sediul in Moscova nu a fost capabila sa respecte termenii acordului de imprumut incheiat in 2003. Tranzactia respectiva a fost intermediata de Societe Generale, dupa ce o instanta din Rusia a "inghetat" activele companiei in cadrul unei dispute legate de neplata unor impozite in valoare de 3,3 miliarde de dolari (2,72 de miliarde de euro). De asemenea, compania nu si-a platit dobånzile din martie si aprilie 2005, spun bancile creditoare.

Avocatii companiei Iukos au declarat ca vor lua in considerare depunerea unui apel.

Acordul de imprumut presupune un credit pe trei ani in valoare de 412 milioane de euro si un altul, cu aceeasi valoare, pe cinci ani. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO