Business Internaţional

Băncile chineze devin tot mai prezente în Rusia: Acestea şi-au mărit expunerea de 4 ori, de la 2,2 miliarde de dolari la 9,9, ca parte a efortului global de a promova yuanul chinez

Băncile chineze devin tot mai prezente în Rusia:...

Autor: Valeriu Dănilă

04.09.2023, 12:19 231

Creditorii chinezi extind împrumuturile acordate băncilor ruseşti după ce aceştia s-au retras ca urmare a invaziei în Ucraina, scrie Financial Times.

Expunerea Chinei la sectorul bancar rusesc a crescut de 4 ori până la sfârştiul lunii martie a acestui an, conform ultimelor date analizate de Kyiv School of Economics.

Băncile chineze au luat locul celor occidentale care au fost supuse presiunilor de a părăsi ţara din partea autorităţilor de reglementare şi a politicienilor, în timp ce sancţiunile au îngreunat climatul de afaceri.

The Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank and Agricultural Bank of China şi-au crescut expunerea combinată în Rusia la 9,7 miliarde de dolari de la doar 2,2 miliarde anterior.

În aceeaşi perioadă, Raiffeisen Bank, banca străină cu cea mai mare expunere în Rusia, şi-a crescut activele cu peste 40%, de la 20,5 miliarde dolari la 29,2 miliarde dolari. Oficialii ai băncii au declarat că sunt căutate modalităţi de părăsire a pieţei ruseşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO