Business Internaţional

Bancherul de investiţii nr. 1 din SUA atacă presa: Sunteţi în faliment şi ne criticaţi pentru ce salarii avem? Noi măcar facem o grămadă de bani!

Bancherul de investiţii nr. 1 din SUA atacă presa: Sunteţi în faliment şi ne criticaţi pentru ce salarii avem? Noi măcar facem o grămadă de bani!
01.03.2012, 15:35 2220

Directorul executiv al băncii americane JP Morgan, Jamie Dimon, a încercat să devieze atenţia de la scandalul bonusurilor uriaşe acordate bancherilor din instituţiile financiare salvate de stat, în ceea ce reprezintă un atac fără precedent la adresa presei, direct de la vârful industriei financiare americane, scrie Bloomberg.


"Într-o zi am obţinut statistica asta doar ca să mă distrez. Ziarele alocă 42% din buget pentru salarii, ceea ce este de-a dreptul strigător la cer", a declarat Dimon, la Ziua Investitorilor, organizată de JP Morgan. "Ce e mai rău este că nici măcar nu faceţi vreun ban. Noi facem o grămadă de bani şi bugetul de salarii este de 35%", a continuat CEO-ul JP Morgan suita de declaraţii care a declanşat râsete în sală.


JP Morgan, cea mai mare bancă de investiţii de pe Wall Street, după valoarea activelor gestionate, şi-a plătit cei 26.000 de angajaţi cu o remuneraţie medie anuală de 340.000 de dolari anul trecut, conform datelor publicate de instituţia financiară.


Asociaţia Ziarelor din America a replicat bancherului că atacul a fost nefondat, în condiţiile în care sunt multe instituţii de presă care operează "cu marje de creştere de două cifre".


Declaraţiile bancherului pot fi ascultate mai jos, pasajul de interes pornind de la minutul 2.15 secunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO