Business Internaţional

Bancherii chinezi: Să ieşim acum la cumpărături pe pieţele globale până nu-şi revin marile bănci

Bancherii chinezi: Să ieşim acum la cumpărături pe pieţele globale până nu-şi revin marile bănci

Autor: Radu Racu

22.10.2010, 16:09 30

Băncile din China ar putea ieşi din nou la cumpărături deinstituţii rivale de pe pieţele globale, pentru prima dată de laembargoul impus de declanşarea crizei, după ce liderul unui marecreditor naţional a lansat un semnal în această direcţie, scrieFinancial Times.

Xiao Gang, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Bankof China, afirmat într-un eseu publicat joi că mediul economicpost-criză oferă oportunităţi excelente pentru extindere , acestafiind o "tendinţă inevitabilă". "instituţiile financiare devastatede criza globală mi au nevoie de timp să-şi revină. Băncile chinezecare au posibilitatea ar trebui să grăbească pasul pentru a-şiîntări competitivitatea pe pieţele internaţionale", a spusGang.

Guvernul de la Beijing a interzis băncilor orice achiziţii înafara ţării, după declanşarea crizei globale, în 2008. Deciziaautorităţilor a venit după mai multe plasamente nefericite alecreditorilor chinezi în companii ca ABN Amro, Fortis, fondul deinvestiţii Blackstone sau Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO