Business Internaţional

Banca Naţională a Arabiei Saudite pierde peste 1 miliard de dolari în afacerea Credit Suisse

Banca Naţională a Arabiei Saudite pierde peste 1...

Autor: Valeriu Dănilă

20.03.2023, 13:18 388

Banca naţionă a Arabiei Saudite înregistrează pierderi majore în urma eşecului Credit Suisse care s-a încheiat cu o înţelegere în care UBS cumpără creditorul elveţian pentru 3,2 miliarde de dolari.

Banca naţionă a Arabiei Saudite, cel mai mare acţionar al Credit Suisse, a confirmat luni pentru CNBC că a avut o pierdere de aproximativ 80% din investiţia iniţială.

Instituţia cu sediul la Riad deţine un pachet de 9,9% din Credit Suisse, după ce a investit 1,4 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a 1,5 miliarde de dolari, în banca elveţiană în noiembrie anul trecut, la 3,82 de franci elveţieni pe acţiune.

În condiţiile acordului de salvare, UBS plăteşte acţionarilor Credit Suisse 0,76 franci elveţieni pe acţiune.

Reducerea semnificativă a preţului vine în momentul în care autorităţile de reglementare încearcă să susţină sistemul bancar global. Lupta pentru salvare urmează câtorva săptămâni tumultuoase în care s-a prăbuşit Silicon Valley Bank precum şi scăderi majore ale preţurilor acţiunilor în sectorul bancar la nivel internaţional.

În ciuda pierderilor, Banca Naţională Saudită spune că strategia sa rămâne neschimbată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO