Business Internaţional

Banca centrală a Ungariei a înlăturat una din limitele programului său de achiziţii de active

Banca centrală a Ungariei a înlăturat una din limitele...

Autor: Bogdan Cojocaru

12.03.2021, 00:00 58

Conducerea Băncii Naţionale a Ungariei (MNB) a decis să elimine o limită a volumului de serii de valori mobiliare pe care instituţia le poate achiziţiona în prin programul său de relaxare cantitativă, potrivit agenţiei de ştiri MTI. „Dacă justifică din perspectiva stabilităţii şi a poziţiei lichidităţii de pe piaţa valorilor mobiliare guvernamentale, achiziţiile MNB pot depăşi cota de 50% din seriile individuale“, a anunţat banca centrală.

„Această modificare nu afectează cantităţile săptămânale de achiziţii, ci doar structura achiziţiilor şi, prin urmare, poziţia politicii monetare a MNB va rămâne neschimbată. Măsura ar trebui să sporească flexibilitatea programului şi eficienţa achiziţiilor de titluri de stat. MNB a cumpărat începând din februarie titluri de 60 mld. forinţi (164 mil. euro) pe săptămână în cadrul programului de QE. Achiziţiile totale au atins aproximativ 1.547 mld. forinţi (4,2 mld. euro) pe 7 martie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO