Business Internaţional

Baidu, competitorul chinez al Google, vrea să producă propriile vechiule electrice şi a demarat discuţii cu producători auto

Baidu, competitorul chinez al Google, vrea să producă...

Autor: Alex Ciutacu

15.12.2020, 14:03 105

Compania chineză Baidu, competitor al Google, ia în calcul producerea de vehicule electrice proprii şi a demarat discuţii cu mai mulţi producători auto în legătură cu această posibilitate, conform unor surse din piaţă, citate de Reuters.

Compania care operează unul dintre cele mai mari motoare de căutare din lume dezvoltă deja tehnologie pentru vehicule autonome şi ia în calcul externalizarea producţiei sau crearea unei noi companii alături de producători auto, în care Baidu să rămână acţionarul majoritar.

Iniţiativa ar fi un pas în faţă în comparaţie cu alţi giganţi ai internetului, precum Tencent Holdings, Amazon.com sau Alphabet, care au dezvoltat tehnologie pentru industria auto sau au investit în startup-uri de maşini inteligente.

Baidu a derulat discuţii preliminare cu mai mulţi producători auto, printre care Zhejiang Geely, Guangzhou Automobile Group şi China FAW Group, însă nu a ajuns până acum la nicio concluzie.

Baidu a înfiinţat divizia de maşini autonome Apollo în 2017. Divizia furnizează în în principal soluţii tehnologice bazate pe inteligenţă artificială şi lucrează cu producători auto precum Geely, Volkswagen, Toyota Motor şi Ford Motor.

Mai mult, Baidu operează un servicii de taxi cu vehicule autonome, Go Robotaxi, în Beijing, Changsha şi Cangzhou, dar compania plănuieşte să extindă serviciul în 30 de oraşe în trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO