Business Internaţional

Avertisment istoric de la Banca Mondială: Ţările care se vor confrunta cu cea mai slabă performanţă economică din ultimii 40 de ani

Avertisment istoric de la Banca Mondială: Ţările care...

Autor: Dorin Oancea

13.04.2020, 14:49 900

Ţările din sudul Asiei se vor confrunta cu cea mai slabă performanţă economică din ultimii 40 de ani, pe fondul epidemiei de coronavirus, ştergând decenii de progres în lupta împotriva sărăciei, a anunţat Banca Mondială, citată de BBC. 

Economii precum India, Bangladesh, Sri Lanka şi Pakistan au raportat relativ puţine cazuri de îmbolnăvire, dar specialiştii se tem că ar putea deveni următoarele mai focare.

Regiunea găzduieşte 1,8 miliarde de oameni şi unele dintre cele mai dens populate oraşe din lume.

"Asia de Sud se află în furtuna perfectă de efecte adverse. Turismul s-a redus, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate, cererea de îmbrăcăminte s-a prăbuşit, iar sentimentele consumatorilor şi ale investitorilor s-au deteriorat", se arată în raportul Băncii Mondiale.

Instituţia şi-a redus prognoza de creştere pentru regiune în acest an la 1,8% - 2,8%, faţă de estimarea iniţială de 6,3% realizată înainte de izbucnirea pandemiei. Cel puţin jumătate din ţările din regiune ar putea intra într-o „recesiune profundă”.

India, cea mai mare economie din Asia de Sud, ar putea înregistra o creştere de doar 1,5%, în scădere de la aproximativ 5%, spune Banca Mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO