Business Internaţional

Avertisment din California: Saloanele de manichiură sunt principala sursă de transmitere comunitară

sursa foto: Profimedia

Guvernatorul Gavin Newsom: „Prima transmitere comunitară a apărut în California într-un salon de manichiură”

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2020, 12:27 1292

Transmiterea comunitară a coronavirusului în California a început cu saloanele de manichiură, a avertizat guvernatorul Gavin Newsom, în contextul în care mai multe state vor să le permită acestora să-şi reia activitatea, potrivit CNBC.

Newsom a anunţat un plan în patru etape de repornire a economiei statului, iar acesta începe vineri. Faţă de alte state care au anunţat măsuri de reluare a activităţii economice, California nu le permite saloanelor de manichiură să se deschidă decât în etapa a 3-a. În prezent, California trece de prima etapă la a doua.

„Prima transmitere comunitară a apărut în California într-un salon de manichiură. Sunt foarte îngrijorat referitor la acest lucru”, a spus Gavin Newsom, joi.

Autorităţile de sănătate ale statului au marcat saloanele de manichiură drept un business cu risc ridicat, la fel ca şi sălile de fitness, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare.

Newsom a anunţat luni că statul va permite unor businessuri cu risc scăzut să reia activitatea începând de vineri, printre care librării, depozite, florari şi altele, impunându-le acestora o serie de măsuri.

California înregistrează peste 60.600 de îmbolnăviri şi cel puţin 2.460 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO