Business Internaţional

Avertisment de la Boeing: Compania anunţă erori care fac avioanele 737 Max să intre într-un picaj agresiv

Avertisment de la Boeing: Compania anunţă erori care...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

10.11.2018, 19:32 2711

Boeing va avertiza cumpărătorii avioanelor 737 Max despre posibile erori ale senzorilor, care ar putea antrena aparatul de zbor într-un picaj agresiv, după accidentul de săptămâna trecută din Indonezia, soldat cu 189 de morţi, informează Bloomberg.

Compania va avertiza piloţii să urmeze o procedură deja existentă pentru a gestiona situaţia. Avertismentul se bazează pe rezultatele preliminare ale anchetei privind prăbuşirea aparatului aparţinând companiei Lion Air.

În anumite circumstanţe, de exemplu atunci când avionul este pilotat manual, avionul va încerca să coboare brusc în momentul în care senzorul care urmăreşte unghiul de atac al aripii (poziţia aripii faţă de curentul de aer) apreciază că apare o pierdere de portanţă.

Aparatul Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java pe 29 octombrie, la câteva minute după decolare, intrând în picaj brusc şi prăbuşindu-se cu peste 900 de km pe oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO