Business Internaţional

Averile celor mai bogaţi 20 de oameni de pe planetă au crescut săptămâna trecută cu 12,5 mld. dolari

Averile celor mai bogaţi 20 de oameni de pe planetă au crescut săptămâna trecută cu 12,5 mld. dolari
02.04.2012, 00:02 329

Cei mai bogaţi 20 de oameni din lume au câştigat în total săptămâna trecută 12,5 miliarde dolari după ce averea netă a brazilianului Eike Batista a crescut cu 7,2 miliarde dolari în urma vânzării unui pachet de acţiuni din colosul din domeniul materiilor prime pe care îl deţine, scrie Bloomberg.

Magnatul de 55 de ani a vândut 5,6% din holdingul EBX Group companiei Mubadala Development din Abu Dhabi pentru două miliarde de dolari pe 26 martie. Acest lucru l-a adus pe locul opt în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, un indice actualizat zilnic al celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Miliardarul brazilian a ocupat această poziţie timp de trei zile, după care a revenit pe locul zece ca urmare a scăderii cu 2,2% a cotaţiilor acţiunilor companiei producătoare de petrol OGX Petroleo & Participacoes.

Averile miliardarilor au crescut pentru că bursele de la nivel mondial au avut în primul trimestru cea mai bună revenire de după 1998 pe fondul semnelor de îmbunătăţire a situaţiei economice în Europa şi în SUA.

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume cu o avere de 70,8 miliarde dolari, a câştigat 1,5 miliarde dolari săptămâna trecută datorită faptului că indicele bursier de referinţă în Mexic IPC a atins un nivel record.

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, se clasează pe locul doi potrivit indicelui Bloomberg, cu o avere netă de 63,8 miliarde dolari, în creştere cu 664,5 milioane dolari săptămâna trecută. Warren Buffet se plasează în clasament pe locul trei, cu o avere de 45,4 miliarde dolari. Cei mai bogaţi trei oameni de pe planetă au câştigat în total 19,6 miliarde de dolari în ultimul an.

Printre cei care au pierdut cel mai mult în săptămâna care tocmai s-a încheiat se numără preşedintele retailerului suedez de îmbrăcăminte H&M Stefan Persson. Acesta are o avere de 24,5 miliarde dolari după ce a pierdut 1,2 miliarde dolari pe 29 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO