Business Internaţional

Autorităţile americane au cerut Coinbase, cel mai mare crypto exchange din lume, să scoată de la tranzacţionare toate criptomonedele cu excepţia Bitcoin. „A fost o alegere uşoară, haideţi să mergem în instanţă şi să vedem ce spune curtea.”

Autorităţile americane au cerut Coinbase, cel mai mare...

Autor: Valeriu Dănilă

31.07.2023, 12:47 16203

US Securities and Exchange Commission (SEC), ceruse Coinbase să oprească de la tranzacţionare toate criptomonedele cu excepţia Bitcoin, înainte ca agenţia de reglementare să decidă acţionarea în judecată a companiei, titrează Financial Times.

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a explicat că SEC a făcut recomandarea înainte de a lansa o acţiune legale împotriva companiei pentru că nu s-a înregistrat ca broker.

Agenţia americană de reglementare a identificat pe platforma Coinbase 13 criptomonede pe care le-a clasificat drept valori mobiliare, afirmând că oferirea tranzacţionării acestora către clienţi întră în competenţa SEC.

Dacă Coinbase ar fi fost de acord, s-ar fi putut crea un precedent cu potenţial distructiv asupra industriei, întrucât marii jucători din piaţă nu sunt înregistraţi ca brokeri.

„Nu aveam de ales în acel moment, eliminarea tuturor activelor în afară de bitcoin, care apropo nu este ceea ce spune legea, ar fi însemnat, în esenţă, sfârşitul industriei cripto în SUA”, a declarat Brian Armstrong. „A fost o alegere uşoară, haideţi să mergem în instanţă şi să vedem ce spune curtea.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO