Business Internaţional

Autorii atacurilor din Franţa, inspiraţi de un lider Al-Qaida. Cine este Anwar al Awlaki. VIDEO

Autorii atacurilor din Franţa, inspiraţi de un lider...

Autor: MEDIAFAX

10.01.2015, 13:11 329

Cei trei terorişti care au comis atacurile din Franţa ar fi fost sub influenţa unui lider Al-Qaida în Peninsula Arabă, ale cărui idei au dus la numeroase atentate de-a lungul timpului.

Anwar al Awlaki, lider Al-Qaida în Peninsula Arabă, ar fi avut în 2011, în Yemen, o întâlnire cu Said Kouachi, unul dintre atacatorii de la Charlie Hebdo.

Anwar al Awlaki ar fi fost sursa de inspiraţie pentru atacatorii din Paris. Se pare că, în 2011, al Awlaki avea o influenţă atât de mare asupra adepţilor Al-Qaida încât stârnea invidia liderului Osama ben Laden, scrie CNN.

Tatăl lui al Awlaki a fost ministru în Guvernul din Yemen. Anwar a trăit în Statele Unite şi a predicat într-o moschee din Virginia. În 2011 însă a fost făcută legătura între acesta şi unii dintre atacatorii de la 11 septembrie 2001. Anwar a plecat în Yemen, unde l-a întâlnit pe Morten Storm, în prezent fost spion CIA.

 
 
 

 

Citiţi articolul integral pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO