Business Internaţional

Au ieşit „scântei” la Consiliul de Securitate ONU între Charles Michel şi ambasadorul Rusiei

Au ieşit „scântei” la Consiliul de Securitate ONU...

Autor: Mihai Draghici

07.06.2022, 15:10 103

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat Rusia, la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU, că foloseşte aprovizionarea cu alimente ca armă, iar, în replică, ambasadorul rus, Vasili Nebenzia, a perturbat reuniunea.

"Rusia utilizează resursele alimentare ca rachetă invizibilă împotriva ţările aflate în dezvoltare", oprind milioane de tone de cereale ucrainene şi blocând porturile Ucrainei, a afirmat Charles Michel, citat de CNN.

"Consecinţele dramatice ale războiului Rusiei se resimt pe tot globul, generând creşterea preţurilor la alimente, aducând oamenii în sărăcie şi destabilizând regiuni", a continuat Charles Michel, respingând acuzaţiile Moscovei că de fapt sancţiunile occidentale ar fi amplificat criza alimentară.

În replică la acuzaţiile lui Charles Michel, Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a perturbat reuniunea Consiliului de Securitate.

"Puteţi să părăsiţi sala, poate este mai uşor să nu ascultaţi adevărul, domnule ambasador", a comentat Charles Michel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO