Business Internaţional

Atenţionare de călătorie în Israel. MAE ridică nivelul de alertă pe fondul evoluţiilor de securitate

Atenţionare de călătorie în Israel. MAE ridică...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2023, 16:41 33

Autorităţile române au emis o nouă avertizare de călătorie în Israel şi astfel au ridicat nivelul de alertă pe fondul evoluţiilor de securitate.

MAE anunţă că „în dimineaţa zilei s-a publicat declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizarea de luptă a armatei israeliene, începând cu data de 7 octombrie 2023 şi, ţinând cont de ultimul anunţ al MAE privind ridicarea nivelului de alertă pentru Statul Israel MAE recomandă următoarele: cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel li se recomandă să îşi reevalueze decizia de a călători, iar celor care se află deja pe teritoriul acestui stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va impune, să părăsească această ţară”.

Totodată, din dispoziţia ministrului afacerilor externe a fost activată la nivelul MAE Celula de Criză, care este în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv şi Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel, şi monitorizează atent situaţia din teren în vederea oferirii de sprijin cetăţenilor români care solicită asistenţă consulară.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa.

În Statul Israel şi Fâşia Gaza au avut loc evoluţii de securitate, pe parcursul nopţii de 6 spre 7 octombrie 2023, când a fost lansat un număr mare de rachete din Fâşia Gaza către Statul Israel şi au avut loc şi infiltrări ale unor militanţi la sol. Acestea atacuri s-au soldat cu victime. Operaţiuni ale forţelor armate israeliene se derulează în perimetrul Fâşiei Gaza şi în regiunile adiacente din Statul Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO