Business Internaţional

Atenţionare de călătorie emisă de MAE, din cauza inundaţiilor, pentru una din destinaţiile preferate de români

Atenţionare de călătorie emisă de MAE, din cauza...

Autor: Petru Mazilu

13.08.2023, 10:20 259

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie în Norvegia ca urmare a prelungirii avertizărilor cod roşu şi cod portocaliu de inundaţii.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, pentru perioada 13 - 14 august, se menţin codul roşu şi codul portocaliu de inundaţii pentru zone din sudul ţării.

Este vorba despre fenomene ce pot conduce la eroziunea albiilor râurilor, revărsarea râurilor, creşteri rapide ale nivelurilor apelor, închidere/rupere de drumuri şi poduri, afectarea reţelelor de transport/electricitate, inundaţii ale clădirilor şi infrastructurii, posibile blocaje ale canalelor, din cauza plutirii în derivă a gheţii desprinse de pe versanţi.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei, a precizat MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO