Business Internaţional

Atac terorist în Paris. O persoană a murit, iar alte două au fost rănite

Atac terorist în Paris. O persoană a murit, iar alte...

Autor: Gabriel Negreanu

03.12.2023, 07:00 22

O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite sâmbătă noaptea, după ce o persoană a atacat trecători în centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel, a anunţat ministrul francez de interne, Gerald Darmanin.

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, e francez de origine iraniană. Avea asupra lui „kitul teroristului” (exploziv) şi fusese deja arestat în 2016 pentru că proiecta un atac. Potrivit ultimelor informaţii, acesta „suferă de tulburări psihice”.

Bărbatul decedat este un turist german care are şi naţionalitate filipineză, a aflat Le Figaro de la o sursă din poliţie. A primit mai multe lovituri la cap, spate şi umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac; una a fost lovită cu un ciocan.

Atacatorul a strigat „Allah Akbar”, a informat AFP în această seară, luând informaţia de la o sursă din poliţie. Individul este cunoscut serviciilor de informaţii pentru asocierea sa cu islamul radical şi pentru tulburări psihice. Atacatorul ar fi declarat că nu mai suportă ca musulmanii să fie ucişi în Gaza şi Afganistan.

Interventia poliţiei a fost foarte rapidă pentru că dispozitivul a fost suplimentat şi prezenţa forţelor de ordine pe străzi este foarte importantă.

Parchetul Naţional Antiterorist s-a sesizat, ceea ce confirmă caracterul terorist al atacului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO