Business Internaţional

Associated Press publică o serie de dezvăluiri despre închisoarea secretă CIA din România

Reuters

Reuters

Autor: Iuliana Enache

11.07.2013, 15:18 1890

CIA i-a permis lui Khalid Sheikh Mohammed (KSM), organizatorul atentatelor din 11 septembrie, deţinut într-o închisoare secretă din România, să realizeze schiţa unui aspirator pentru a-l menţine sănătos din punct de vedere psihic, afirmă Associated Press, citată de Washington Post, în ediţia online.

"Nu voiam ca ei să înnebunească", a declarat un fost oficial CIA pentru Associated Press, unii dintre puţinii care au vorbit sub acoperirea anonimatului din cauza interdicţiei de a discuta despre centrele de detenţie secrete ale CIA, în prezent închise, sau despre interesul lui Mohammed pentru aspiratoare.

Metodele programului CIA erau "concepute pentru «dislocarea » psihologică" a deţinuţilor. Dar odată încetate interogatoriile, agenţia a fost nevoită să repare prejudiciul psihologic cauzat deţinuţilor. Ca urmare, i-a permis lui Mohammed, licenţiat în inginerie mecanică, să deseneze schiţa unui aspirator, reuşind astfel să îl menţină sănătos.

Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO