Business Internaţional

ArcelorMittal concediaza 16% din angajatii americani

25.11.2008, 17:05 13

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, a anuntat sindicatele ca ar putea concedia 16% din angajatii din Statele Unite incepand cu luna ianuarie, ca urmare a cererii scazute pentru produsele sale, scrie CNN Money.

Masura ArcelorMittal ar reprezenta cea mai mare concediere colectiva din industria americana a otelului, de la declansarea crizei financiare incoace.
Oficialii Arcelor spun ca disponibilizarile nu sunt iminente, insa au avertizat ca vizeaza renuntarea la 2.444 de angajati, circa 60% din personalul de la otelaria Burns Harbor din statul american Indiana.
"Posibilele reduceri ale fortei de munca sunt rezultatul direct al climatului economic dificil cu care ne confruntam", a precizat purtatorul de cuvant al diviziei americane a ArcelorMital, William Steers. ArcelorMittal are peste 15.000 de angajati pe piata americana si 326.000 la nivel mondial.
Producatorul de otel a anuntat recent diminuari temporare ale productiei cu pana la 35%, amanarea planurilor de dezvoltare si reduceri mai drastice ale costurilor si datoriilor, ca raspuns la incetinirea cresterii economiei mondiale. Jim Robins, directorul United Steel Workers, a declarat ca sindicatul pe care il conduce a negociat in ultimele saptamani cu reprezentantii ArcelorMital in incercarea de a minimiza numarul muncitorilor disponibilizati.
Producatorii de otel se asteapta ca diminuarea productiei sa readuca echilibrul intre cerere si oferta si sa ajute la stabilizarea preturilor, care s-au prabusit cu 70% fata de nivelul record inregistrat in aceasta vara.
Totusi, in ciuda unei reduceri cu 6,9% a productiei de otel aferente lunii octombrie, preturile continua sa scada.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO